Kíváncsi mi történik az Illatos úton? Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Az örökbefogadás menete fajtatiszta kutyák esetében

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves érdeklődő!
 
A fajtatiszta vagy fajtatiszta jegyeket mutató kutyák esetében a fajtavédelem szempontjait is figyelembe kell vennünk, ezért ezen állatok örökbefogadásakor az alábbi szabályokkal egészül ki az örökbefogadási protokoll:

  1. Az eb – ahogyan az összes befogott állat – kötelezően legkevesebb 15 napot tölt az Állatvédelmi Őrszolgálatnál. Ezzel esélyt adunk számára, hogy a saját gazdája megtalálja. E szabály természetesen a leadott állatokra nem vonatkozik, őket a bekerülés után azonnal örökbe lehet fogadni.
  2. A megfigyelési idő eltelte utáni első napom nyitáskor sem számít az érkezési sorrend abban az esetben, amikor egy fajtatiszta vagy annak tűnő kutyáért többen is jelentkeznek. A megjelentek az örökbeadási feltételek meghallgatása, elfogadása után egy tesztet töltenek ki.
  3. Ha a jelentkezők közül többen is egyformán alkalmasnak tűnnek a felelős állattartásra, sorsolással döntjük el, ki fogadhatja örökbe az ebet.
  4. A kurrens, felkapott fajták esetében – melyeknél nagy az örökbefogadó általi szaporítás veszélye – nemcsak a kanokat, a szukákat is ivartalanítva adjuk át, a beavatkozás költsége az örökbefogadót terhelik. Ezen fajták listáját az örökbeadási tapasztalatok alapján az Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője állította össze.
  5. Az örökbefogadás további menete azonos az a nem fajtatiszta egyedekre vonatkozó szabályokkal.