Kíváncsi mi történik az Illatos úton? Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Védőoltások

A Telepre bekerülő valamennyi kutyát ellátjuk olyan védőoltással , mely az ebek leggyakoribb fertőző betegségei ellen ad védettséget.

A felnőtt állatok ún. veszettséggel kombinált védőoltást kapnak, amely a veszettségen kívül parvovírusos bélgyulladás, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis és parainfluenza ellen ad védettséget. Tartós (egy éves ) védelem csak akkor remélhető, ha a beadott vakcina ismétlésre kerül, ezért nagyon fontos, hogy az örökbefogadók új kutyájukkal keressék fel saját állatorvosukat, aki a még szükséges oltásokkal ellátja az ebet.

A pár hónapos kölyök kutyák esetében parvovírus elleni vakcinát, majd pedig ún. kombinált oltást adunk az állatoknak, de mivel ez a korosztály még inkább veszélyeztetett a fertőző betegségekkel szemben, ezért alapvető fontosságú, hogy a kölyökkutyát a további védőoltások miatt vigyük el az állatorvosunkhoz, és az összes oltás felvételéig az állatot ne vigyük kutyaközösségbe illetve kutyák által gyakran látogatott helyekre, ahol esetlegesen ebek váladékával (vizelet, bélsár, orrváladék) érintkezhet.

A felnőtt állatok részére az évenkénti veszettség oltás beadatása és a féregtelenítés jogszabályi kötelezettség, de a kutyája iránt felelősséget érző gazda minden évben a veszettség oltáson felül kombinált védőoltással is ellátja kedvencét, és negyedévente féregteleníti is!